INFO - Powerpark - Powerpark som företag

PowerPark

Fylld av upplevelser och äventyr

PowerPark ligger i Södra Österbotten i Alahärmä, och är en riktig upplevelsepark.

Finlands mest speciella nöjespark, en av världens skönaste go-kartbanor, Europas största go-karthall, hotell i medelhavstil, stämningsfulla stugor, hästcenter och dess ljuvliga hästar, högklassig restaurang, trivsam campingplats, Sagolandet och Finlands första 5D-bio garanterar glädje, upplevelser och oförglömliga äventyr året om!  


Från vision till verklighet

En idé om att bygga en nöjespark med internationell stämning mitt i Österbotten – något helt unikt i Finland – hade varit i Jorma Lillbackas tankar för länge. Den här tanken hade varit både en dröm och en vision. År 2000 förverkligades drömmen, då Mika Salo Circuit- go-kartbanan blev färdig. Banan nådde strax internationell uppmärksamhet och den valdes ut till en av världens skönaste go-kartbanor med utsikt till Lappo-ån. Allt det här skapade bakgrunden till en av de mest unika historier inom finska turismen.   
 
Ett behov för inkvartering uppstod snart efter att go-kartbanan hade öppnats. I början av 2000-talet byggdes bredvid go-kartbanan ett otroligt vackert hotell. Hotellet är gjort av torrfuru och i byggnaden finns också en högklassig restaurang. År 2003 förverkligades drömmen om själva upplevelseparken, då de första attraktionerna byggdes på nöjesparken. De speciella berg-och dalbanorna som PowerPark har skaffat under årens lopp, har alltid väckt mycket uppmärksamhet. Den mest åkta attraktionen, Thunderbird, har röstats fram till en av de bästa berg- och dalbanor i trä i hela världen.

PowerParks utveckling har gått snabbt framåt. I bakgrunden står hela tiden viljan att bjuda på mångsidiga upplevelser och äventyr för hela familjen. Till exempel Sagolandet, som öppnades år 2009, är just riktat mot små barn. PowerPark vågar ändå lova också magpirr och fart när det gäller nya attraktioner. Den nya storsatsningen, ett stort område med vattenattraktioner, skal bli färdig år 2013, och då ska kläderna inte hållas torra.

Nöjesparken och dess unika tematisering tar gäster till den amerikanska småbyn, till den österrikiska Tirol-miljön och till småstadens gränd i italiensk stil. Från sina resor omkring världen har Jorma Lillbacka alltid kommit tillbaka med massor av unika och sagolika idéer. Alla de här idéerna har tagit sin plats i det österbottniska landskapet på oförglömligt sätt.


Nya idéer från en outtömlig idébank

PowerParks område täcker idag redan mer än 130 hektar. Resan har varit lång men snabb. En go-kartbana vid ån har fått bredvid en hel upplevelsepark med inkvartering, restauranger, go-karthall, campingplats, bastu- och möteslokaler, hästcenter, 5D-bio och mycket mer.

År 2010 cirka 400 000 besökare kom till PowerPark för att skaffa sig upplevelser. PowerParks historia fick hittils sin höjdpunkt år 2010 när det röstades fram till Finlands mest uppskattade upplevelsepark i en undersökning av Taloustutkimus. Snygghet, serviceinriktande personal, förmåga att förnyas och mångsidighet är de mest viktiga faktorer i bakgrunden.

Sagolik stil, små detaljer och personlighet kännetecknar allt, som byggs i området. Allt det här blir till en helhet som är oförglömlig för alla besökare.

Utvecklingen går hela tiden framåt och redan under sommaren 2011 lovar PowerPark några nyheter. Klicka på aktuellt och läs mer.
 

Glädje och underhållning börjar från PowerPark!

 • RIO GRANDE CAMPING

  Servicen på PowerParks campingområde håller
  högsta klass...Läs mer

 • Powerpark

  POWERPARK

  Sommarens roligaste semester, 160 hektar kul. Boka nu!

 • ATTRAKTIONERNA

  Svängar, loopar, fart och pirrande g-krafter...Läs mer

Copyright powerpark 2014