UPPLEVELSEPARK - Nöjesparken - Attraktioner

Thunderbird

Thunderbird är PowerParks hjärta. Den här berg-och dalbanan, som hade premiär i 2006, har röstats fram till en av världens bästa berg- och dalbanor i trä av internationella experter. Välkommen att ta en tur! Så förstår du varför!

Thunderbird byggdes av det amerikanska företaget Great Coasters International (GCI). Företaget specialiserar sig på berg-och dalbanor i trä. Thunderbird är utrustat med den allra senaste tekniken och därför är åkturen helt annorlunda om man jämför med berg- och dalbanorna av äldre typ.

Åkturen börjar lugnt, vagnarna tar dig upp i luften till 30 m, sedan åker man rakt ner! Turen fortsätter över höga berg och djupa dalar i ca. en kilometer, innan den avslutas. Sedan vill man strax börja om igen!

Thunderbird ger alla en superfin åktur med viktlöshet i backkrönen och praktfull pirr i magen. Thunderbird är en kombination av full fart, svindlande svängar och berg och dalar. Dessutom är åkturen oerhört mjuk och behaglig.
Under de senaste åren har Thunderbird varit en av de mest populära attraktioner i Finland. Självklart är den här fantastiska berg-och dalbanan nummer ett på PowerPark.

Längdgräns 130 cm

Välkomna att pröva på världens nordligaste berg-och dalbana i trä!

<< Tillbaka

 • RIO GRANDE CAMPING

  Servicen på PowerParks campingområde håller
  högsta klass...Läs mer

 • Powerpark

  POWERPARK

  Sommarens roligaste semester, 160 hektar kul. Boka nu!

 • ATTRAKTIONERNA

  Svängar, loopar, fart och pirrande g-krafter...Läs mer

Copyright powerpark 2014